Seura

 

KOUVOLAN TENNISSEURA 1954-2017

Tennisharrastus Kouvolan tennisseurassa on ollut erittäin vilkasta sen yli 60 vuotta kestäneen historiansa aikana.

1950-luvun lopussa jäseniä oli jo 71 henkilöä. Tällöin käytössä oli ainoastaan Kouvolan Ammattikoulun ja Kuntotalon urheilusalit. Tavoitteena oli, että kaikki tennisseuran jäsenet pääsisivät pelaamaan kutakuinkin yhtä paljon. Johtokunta laati erilliset kenttien varauslistat sekä ammattikoululle että Kuntotalolle. Kentänvarausmaksu oli silloin 3 markkaa aikuisilta ja 1 markka junioreilta.

Elokuussa 1963 Kouvolaan valmistui ensimmäinen ulkokenttä, mikä mahdollisti jäsenmäärän kasvattamisen. Upouuden ulkokentän käyttöaste ylitti kaikki odotukset. Ensimmäisen Suomen mestaruuden seuralle toi Matti Haavisto vuonna 1967. Hän voitti kaksinpelin B-luokan mestaruuden ja nousi samalla Suomen tennisliiton tasotuslistalla SCR-luokkaan.

1970-luvun alussa tenniksen harrastajamäärä alkoi merkittävästi nousta, mikä johtui lisääntyneistä ulko- ja sisäkentistä.

Kouvolan tennishalli vihittiin viralliseen käyttöön 27.11.1986; vihkijänä toimi maaherra Matti Jaatinen.

Kiinnostus Kouvolan tennishallia kohtaan ympäristöpaikkakunnilla on verrattain suuri. Suomen tennisliitto on myös osoittanut kiinnostuksensa Kouvolan tennishallia kohtaan mm. maajoukkueleirin pitopaikkana.  

Nykyisin Kouvolan tennisseura toimii erittäin aktiivisena kansallisten kilpailujen järjestäjänä.