Seura

KOUVOLAN TENNISSEURA 1954-2017

Tennisharrastus Kouvolan tennisseurassa on ollut erittäin vilkasta yli  60 vuotta kestäneen historian aikana.

50-luvun lopussa jäseniä oli jo 71 henkilöä.

Käytössä olivat ainoastaan Kouvolan Ammattikoulun sekä Kuntotalon urheilusalit. Tavoitteena oli, että kaikki tennisseuran jäsenet pääsisivät pelaamaan kutakuinkin yhtä paljon. Johtokunta laati erilliset kenttien varauslistat sekä ammattikoululle, että Kuntotalolle. Kentänvarausmaksu olivat silloin (aikuiset 3 mk ja juniorit 1 mk).

Jäsenmäärän kasvattamiseksi valmistui elokuussa 1963 Kouvolaan ensimmäinen ulkokenttä. Upouuden ulkokentän käyttöaste ylitti kaikki odotukset. Ensimmäisen Suomen mestaruuden seuralle toi Matti Haavisto vuonna 1967. Hän voitti mestaruutensa kaksinpelin B-luokassa ja nousi samalla Suomen tennisliiton tasotuslistalla SCR-luokkaan.

1970 luvun alussa alkoi lajin harrastajamäärä merkittävästi kohota, johtuen siitä, että mahdollisuudet tenniksen harrastamiseen paranivat lisääntyvien ulko- ja sisäkenttien ansiosta.

Kouvolan tennishalli vihittiin viralliseen käyttöön 27.11.1986 maaherra Matti Jaatinen toimesta.

Kiinnostus Kouvolan tennishallia kohtaan ympäristöpaikkakunnilla on verrattain suuri. Suomen tennisliitto on myös osoittanut kiinnostuksensa Kouvolan tennishallia kohtaan mm. maajoukkueleirin pitopaikkana.  

Nykyisin Kouvolan tennisseura toimii erittäin aktiivisena  kansallisten kilpailujen järjestäjänä.

 

 

 

Valtteri vasemmalla, Alex oikealla.

VALTTERI VÄRE JA ALEX LINQVIST PALKITTIIN KOUVOLAN KAUPUNGIN PUOLESTA

 

Kouvolan kaupunki järjesti maanantaina 27.1. viime vuonna menestyneiden urheilijoiden ja toimihenkilöiden palkitsemistilaisuuden kaupungintalon juhlasalissa.

Seurastamme palkittiin Valtteri Väre ja hänen nelinpeliparinsa Alex Linqvist (HLK). Pojat saivat ensin joukkuepalkinnon, minkä jälkeen Valtterille myönnettiin myös yksilöurheilijan palkinto.

Erittäin suuret ja sydämelliset onnittelut molemmille nuorukaisille. Osoitatte hyvää esimerkkiä pikku junioreille; kova työ palkitaan palkitsevilla saavutuksilla.