Koskenrannan tenniskentät

 

Kouvolan Tennisseura hallinnoi Koskenrannan alueen kolmea massatenniskenttää. Kentät ovat Kouvolan kaupungin omistuksessa. Alueella on lisäksi harjoituslyöntiseinä. Tenniskentät on alunperin rakennettu Kymin paperitehtaan virkailijoiden virkistyskäyttöön, ja ainoastaan Kuusankosken Tehtaitten Tenniskerhon (KTTK) jäsenillä oli lupa käyttää kenttiä. KTTK perustettiin tehtaan virkailijoiden toimesta vuonna 1912.

Koskenrannan tenniskentät siirtyivät Kouvolan kaupungin omistukseen vuonna 2015, ja tällöin kenttien käyttöoikeus laajeni myös KTTK:n ulkopuolisille henkilöille.

Tenniskentät ovat massakenttiä, jotka vaativat tarkkaa hoitoa ja huolenpitoa. Kesäaikana kentistä huolehtii Kouvolan kaupungin palveluksessa oleva kentänhoitaja.

Tenniskenttien sosiaalitiloina toimii alueella sijaitseva liki 100-vuotias tennispaviljonki. Paviljongissa on pukuhuoneet, suihkut ja wc:t naisille ja miehille. 

Tennispaviljongin suunnitteli Bertel Liljeqvist vuonna 1926, ja rakennus on Museoviraston suojelema. Tennispaviljonki siirtyi UPM-Kymmeneltä Kouvolan kaupungin omistukseen vuonna 2015, ja edelleen Kouvolan Tennisseuran omistukseen vuonna 2017.

Tennispaviljonki on vaatinut ja edelleenkin vaatii kunnossapitotoimia. Tennispaviljongin tiilikatto uusittiin Museoviraston valvonnassa vuonna 2020. Toteutuksen hoiti paikallinen urakoitsija Rakennus-Metsäkaari Oy. Paviljongin katolla on kaksi puista kattokoristetta, palmettia. Palmetti tarkoittaa palmunlehteä muistuttavaa, viuhkamaista koristetta. Kysymyksessä on todella vanha koristeaihe, jota on käytetty muinaisen Egyptin, antiikin Kreikan ja Rooman keskiajan taiteessa. Huonokuntoiset kattokoristeet uusittiin kattoremontin yhteydessä alkuperäisten mallien mukaan, ja ne tehtiin lehtikuusesta. Palmetit toteutti Kymin Nikkarit.

Koskenrannan alueen, kenttien ja paviljongin, viemäröinti uusittiin vuosina 2019-2020.