Koskenrannan tenniskentät

 

Kouvolan Tennisseura hallinnoi Koskenrannan alueen kolmea massatenniskenttää, jotka Kouvolan kaupunki omistaa. Alueella on lisäksi harjoituslyöntiseinä. Tenniskentät on alunperin rakennettu Kymin paperitehtaan virkailijoiden virkistyskäyttöön, ja ainoastaan Kuusankosken Tehtaitten Tenniskerhon (KTTK) jäsenillä oli lupa käyttää kenttiä. KTTK perustettiin tehtaan virkailijoiden toimesta jo vuonna 1912.

Koskenrannan tenniskentät siirtyivät Kouvolan kaupungin omistukseen vuonna 2015, ja tällöin kenttien käyttöoikeus laajeni myös KTTK:n ulkopuolisille henkilöille. Kentät ovat massakenttiä, jotka vaativat tarkkaa hoitoa ja huolenpitoa. Kesäaikana kentistä huolehtii Kouvolan kaupungin palveluksessa oleva kentänhoitaja. 

Tenniskenttien sosiaalitiloina toimii alueella sijaitseva tennispaviljonki. Tennispaviljongin suunnitteli Bertel Liljequist vuonna 1926, ja rakennus on Museoviraston suojelema. Tennispaviljonki siirtyi vuonna 2015 UPM-Kymmeneltä Kouvolan kaupungin omistukseen, ja edelleen vuonna 2017 Kouvolan Tennisseuralle.

Liki 100-vuotias tennispaviljonki on vaatinut kunnossapitotoimia. Tennispaviljongin tiilikatto uusittiin Museoviraston valvonnassa vuonna 2020. Toteutuksen hoiti paikallinen urakoitsija Rakennus-Metsäkaari Oy. Paviljongin katolla on kaksi puista kattokoristetta, niin sanottua palmettia. Palmetti tarkoittaa palmunlehteä muistuttavaa, viuhkamaista koristetta. Kysymyksessä on todella vanha koristeaihe, jota on käytetty muinaisen Egyptin, antiikin Kreikan ja Rooman keskiajan taiteessa. Huonokuntoiset kattokoristeet uusittiin kattoremontin yhteydessä alkuperäisten mallien mukaan, ja ne tehtiin lehtikuusesta. Palmetit toteutti Kymin Nikkarit. Koskenrannan alueen, kenttien ja paviljongin, viemäröinti uusittiin vuosina 2019-2020.